OPSTAPTRAP

Productomschrijving

De opstaptrap is een hulpmiddel geschikt voor montage aan een truckchassis met laadkraan voorzien van verhoogde bedienpositie. Met deze opstaptrap bent u als chauffeur in staat om met minimale lichamelijke inspanning en op ergonomische wijze de verhoogde bedienpositie eenvoudig en snel te bereiken. De trap vouwt door één druk op de knop volledig uit, hierbij ontvouwt ook een leuning die een houvast biedt tijdens trap op- en trap aflopen. De onderste traptrede is op een scharnierpunt geplaatst, als de trap is ingevouwen ontstaat er een maximale bodemvrijheid en als de trap is uitgevouwen een lage opstap. Het uitklapsysteem van de trap is voorzien van pneumatische cilinders die de in- en uitklapbeweging mogelijk maken.

Veiligheid
De opstaptrap wordt aangesloten op het veiligheidssysteem van het voertuig, hiermee kunnen ongelukken of onveilige situaties worden voorkomen, bijvoorbeeld als de truck gaat rijden en de trap nog in uitgeklapte positie staat, dan zal in de cabine een optisch of akoestisch signaal de chauffeur waarschuwen. De opklaptrap is voorzien van een leuning om veilig de trap op en af te lopen. De traptreden zijn voorzien van een antislip voorziening om uitglijden op de trap te voorkomen.

 

opstaptrap-uitleg

“De ergonomische oplossing voor het bereiken van hoge bedienposities”

Positie en uitvoering
De opstapbare trap is in de meest voorkomende gevallen gepositioneerd aan de linkerzijde op het voertuig, tegen het spatbord van de voorste as en tussen de hydraulische cilinder van het steunpoot. De beschikbare ruimte op deze positie is altijd minimaal en kan per voertuig/kraan configuratie verschillen. Door de verschillen in beschikbare ruimte en geplaatste componenten zoals bijvoorbeeld accu’s, inrijbeveiliging is het noodzakelijk om vooraf per truck/kraan configuratie vooraf de mogelijkheden te inventariseren en per configuratie het ontwerp passend te maken. Bij gelijke truck configuratie zijn aanpassingen uiteraard niet nodig.

Montage
De constructie is zodanig ontworpen dat het mogelijk is om de opklaptrap met boutverbindingen aan het voertuig te monteren. De trap wordt voor gemonteerd aangeleverd met montagemateriaal om de trap te bevestigen, vervolgens dient de trap pneumatisch en elektrisch aangesloten te worden op het voertuig volgens de meegeleverde aansluitschema’s. De benodigde ventielen en sensoren worden meegeleverd.

VRAAG DIRECT UW OFFERTE AAN

VRAAG DIRECT UW OFFERTE AAN

Specificaties

Eigenmassa +/-95kg (per configuratie verschillend)
Max. belasting 120kg
Luchtdruk Min. 6 Bar / Max. 8 bar luchtdruk
Diameter stokjes Ø2,4 – Ø5,0 millimeter
Spanning 24V
Materiaal Constructie S235 / Assen RVS304
Conserveering Staal delen elektrolytisch verzinkt

Levering

  • Opstaptrap samengesteld en getest
  • Pneumatisch aanstuurventiel los meegeleverd
  • CE documentatie + veiligheidsstickers
  • Montage instructie
  • Exclusief montage aan voertuig

 

OFFERTE AANVRAGEN