PRODUCTOMSCHRIJVING

Wanneer u voor RhinoFrame kiest krijgt u een doorgerekend hulpframe waarmee u verzekerd bent van een truckchassis met hulpframe die sterk genoeg is voor de door uw gekozen kraan. Het RhinoFrame is met bouten te monteren aan het chassis waardoor de opbouwtijd significant verkort wordt. Met deze manier van monteren bespaard u niet alleen effectieve montagetijd in vergelijking tot een gelaste variant, het biedt u ook de mogelijkheid om het hulpframe te produceren voordat uw truck geleverd is. Zo kan het hulpframe bij levering van de vrachtwagen meteen op het chassis gemonteerd worden.

De ervaring leert dat dit met een dag(!) geklaard is. Het hulpframe is optimaal geschikt voor het monteren van zware laadkranen met een kraanmoment vanaf 50 tonmeter. Of de kraanvoet gestropt, gebout of gelast moet worden ter bevestiging aan het hulpframe, alle manieren behoren tot de mogelijkheden bij het gebruik van het RhinoFrame.

Geschikt voor alle truck-
en kraanmerken
Snelle montage op truckchassis
Kraanlastmomenten tot 250 tonmeter Technisch berekend op sterkte en stijfheid  

Aan het RhinoFrame hulpframe hangt een speciaal door ons ontwikkelde rekentool die op basis van het truckchassis, kraanmoment en de kraanpositie de afmetingen van het hulpframe bepaald. Hierbij worden de dynamische- en veiligheidsfactoren uit NEN-EN 12999 aangehouden en bent u dus verzekerd van een veilig hulpframe. Zo kunnen wij het hulpframe ook uitgeven met het verplichte CE-keurmerk. Hiernaast geeft de rekentool de vrijheid om het ontwerp te optimaliseren, zo kunnen we bijvoorbeeld de focus leggen op bouwhoogte of gewicht.

Doordat het RhinoFrame modulair is opgebouwd, is het ook eenvoudig om er een laadvloer aan te koppelen. Hierin bieden wij de mogelijkheid u hierin van het ontwerp te voorzien en dat u zelf de laadvloer bouwt en monteert. Tevens is het mogelijk dat wij dit beide uitvoeren en een complete truck leveren, maar het is uiteraard ook mogelijk dat u beide zelf doet en dat wij alleen het hulpframe en benodigde tekeningen aanleveren.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw combinatie neem dan gerust contact op met ons!

 

Hulpframe

PROJECTEN

Volvo - Effer 1405

Deze Volvo 8×2 is opgebouwd met een Effer 1405. Met een kraanmoment van bijna 140 tonmeter kan deze truck ingezet worden voor zeer zware klussen. Bij deze truck hebben we meegewerkt aan de realisatie en engineering van de RVS afwerking, het hulpframe en verlengstuk van de laadvloer.

Volvo - HIAB 1058

Deze Volvo 8×4 achterlader kraanwagen heeft een 90 tonmeter HIAB 1058 autolaadkraan achterop staan.  De truck heeft custom made uitschuifbare achtersteunpoten. De laadbak heeft met 6,6meter een zeer veel laadruimte.

MAN - HIAB 1058

Deze MAN heeft een 90 tonmeter HIAB 1058 en wordt gebruikt in de bouw. Met een indrukwekkende inwendige laadvloerlengte van 6,30 en een strakke afwerking is het eindresultaat niet alleen praktisch maar ook nog eens mooi.

VRAAG DIRECT MEER INFORMATIE AAN

VRAAG DIRECT UW OFFERTE AAN

INFORMATIE AANVRAGEN