BANDENMANIPULATOR

Productomschrijving

Euromaster Nederland heeft een bijzondere combinatie in gebruik genomen, een Mercedes-Benz Arocs 6×4, welke voorzien is van een HIAB XS 377-E-2 autolaadkraan, open laadbak en een speciaal ontwikkelde banden manipulator. Deze manipulator is bij ons ontwikkeld.

Het wisselen van industrie- en grondverzet banden is een langdurig en lastig proces, door de komst van deze manipulator kan het wisselen van een band veel efficiënter en veiliger gebeuren. De monteur is door middel van deze manipulator in staat om de banden geheel zelfstandig te wisselen, wat een aanzienlijke tijds- en kosten besparing oplevert. De banden manipulator heeft een capaciteit tot 5000 kg, een inspanbreedte tot 335 cm en door middel van hulpstukken kan de manipulator kleinere diameters opnemen. Tevens is er een hulpstuk gemaakt om de gedeelde velgringen te kunnen behandelen.

De manipulator kan een  beweging maken van 180 graden ten opzichte van de kraangiek, de 360 graden roterende bewegingen aan de bovenzijde en aan de klemzijde. Als transportpositie kan de klem om het kopschot geklemd worden, hierdoor blijft de laadvloer beschikbaar voor lading en kan de klem aangekoppeld blijven tijdens het transport. Aan de achterzijde van de laadbak zijn tevens voorzieningen gemaakt voor het opbergen van hulpstukken.

Dit project is uitgevoerd in samenwerking met HSM Utrecht B.V.

tirehandler

VRAAG DIRECT UW OFFERTE AAN

VRAAG DIRECT UW OFFERTE AAN

OFFERTE AANVRAGEN