Rhino bv

Hijs- en hulpmiddelen

Wij hebben zowel binnen in eigen ontwikkeling en voor klanten specifieke hulp- en hijsmiddelen ontwikkeld. Hiernaast ziet u enkele voorbeelden van de door ons ontwikkelde producten in deze categorie.

Heeft u een hijs- of hulpmiddel nodig die specifiek is voor uw werkzaamheden, schroom dan niet om contact op te nemen. Wij gaan de uitdaging graag aan.

Opstap trap

Met behulp van deze trap maakt u het uzelf lichter om het plateau van de kraan te beklimmen. De trap voldoet aan de machinerichtlijnen en is RDW-gekeurd. 

Bent u geïnteresseerd in dit product voor uw truck, vraag dan meteen een vrijblijvende offerte aan!

Banden manipulator

Het wisselen van industrie- en grondverzet banden is een langdurig en lastig proces, door de komst van deze manipulator kan het wisselen van een band veel efficiënter en veiliger gebeuren. De monteur is door middel van deze manipulator in staat om de banden geheel zelfstandig te wisselen, wat een aanzienlijke tijds- en kosten besparing oplevert. De banden manipulator heeft een capaciteit tot 5000 KG en een inspanbreedte tot 335 cm en door middel van hulpstukken kan de manipulator kleinere diameters opnemen. Tevens is er een hulpstuk gemaakt om de gedeelde velgringen te kunnen behandelen.

De manipulator kan een  beweging maken van 180 graden ten opzichte van de kraangiek, de 360 graden roterende bewegingen aan de bovenzijde en aan de klemzijde. Als transportpositie kan de klem om het kopschot geklemd worden, hierdoor blijft de laadvloer beschikbaar voor lading en kan de klem aangekoppeld blijven tijdens het transport.